Rólunk

A Nature Brand Csapatának célja, hogy olyan termékeket tegyen elérhetővé vásárlói számára, amelyekre igaz az alábbiak közül legalább az egyik:

  • lebomló anyagból készül
  • újrahasznosított anyagból készült
  • komposztálható anyagból készült
  • megújuló energiát használ
  • eldobható, egyszer használatos társaik helyett többször használatos, ún. zero waste termék
  • hagyományos készségfejlesztő játék és eszköz gyermekeknek
  • babák és gyermekek számára készített termékek
  • használati tárgyainkat vagy élelmiszereinket megovó termékek.

Mára mindennapi témává vált a környezetvédelem, a Föld veszélyeztetése, a túlzott hulladéktermelés.
 
Egy reggel egy anyuka beszélgetett a kisfiával, akinek vettek valami játékot. A fiúcska épp arra lett figyelmes, hogy három csomagolásban volt összecsomagolva a játéka. Az anyukája erre azt kérdezte: "és ez jó vagy rossz?". A fiúcska nem igazán értve a kérdést könnyedén válaszolta, hogy "jó".  Az anyuka arra kérte: "Gondold újra!" Tetszett a hozzáállása, de elég erőltetett volt mégis a beszélgetés. De fontos, és hasznos. És biztosan megtanulja a kissrác már nagyon fiatalon, hogy figyeljen a környezetére, tudatos vásárló legyen, óvja a Földjét, amíg lehet.
 
Ezt szeretnénk kérni Tőled is! Ezért kínálunk webshopunkban újrahasznosított anyagból készült, vagy természetes, lebomló anyagokból készült termékeket, vagy olyan nem előbbi módon készült termékeket, amik valamilyen környezetkímélő technológiát használnak, mint például a vízzel üzemeltethető számológép. Megismertetjük a természetes anyagból készült szívószálat a műanyag helyett, az újrahasználatos bevásárló zsákokat a múanyag zacskók helyett.
 
Nem újdonságok ezek, inkább visszatérés a műanyag előtti korszakhoz, nagymamáink, anyukáink idejéből.
 
Folyamatosan monitorozzuk a termékeinket, figyeljük a vásárlók visszajelzését, és fenntartjuk a jogot, hogy kínálatunkat az igényeknek és a tapasztalatoknak megfelelően módosítsuk, legyen szó bővítésről vagy akár szűkítésről.
 
Mániánkká vált a szelektív hulladékgyűjtés. Képesek vagyunk kilométerekre elcipelni egy szemétrevalót, csak hogy a műanyagba dobhassuk. Csak remélni tudjuk, hogy valóban van értelme külön válogatni. De ha otthon is külön gyűjtöd a műanyagot / fémet, a papírt es az egyebet, benne a szerves hulladékokkal, akkor már megtapasztalhattad, hogy a műanyagos kuka telik meg legelőször. Próbáljuk meg ezt csökkenteni!
 
Célunk, hogy vállalkozásunk segítségével a saját háztartásunkat is minél inkább a környezetkímélő megoldások felé tereljük. Szelektíven gyűjtjük a hulladékokat. Tartósabb csomagolásokat használunk, amiket többször használunk fel. Zero waste csomagolásokat kínálunk, amiket folyamatosan teszelünk mi is. Tovább gondolkodva folyamatosan keressük azokat az eszközöket és megoldásokat, amivel a mi zero waste boltunk is hozzájárulhat a kevesebb hulladék újratermeléséhez, a zero waste életmód (ra való törekvés) hirdetéséhez.